MUSZLE ZE SZPINAKIEM, MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

„Nokturn cis moll”

SKŁADNIKI: ✓Makaron muszle ✓Paczka mrożonego szpinak ✓Paczka mozzarelli ✓Suszone pomidory ✓Cebula ✓ 5 łyżeczek jogurtu naturalnego ✓ sól, pieprz, czosnek i papryka mielona ✓Pietruszka «





PRZYGOTOWANIE

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
3. Następnie dodać szpinak. Gdy szpinak będzie gotowy, dodać 5 łyżeczek jogurtu naturalnego oraz przyprawy,
następnie suszone pomidory i mozzarellę wszystko pomieszać i podsmażyć jeszcze chwilę aż mozzarella się rozpuści.
4. Tak przygotowanym szpinakiem faszerować muszle. Wszystko posypać pietruszką.


Fryderyk Chopin Nokturn cis-moll Lento con gran espressione op. posth.